lördag 22 mars 2008

Påskafton

I vanliga fall brukar vi åka iväg en sväng till T:s föräldrar och mina farföräldrar runt påsk. I år ligger påsken så tidigt så vi har precis varit iväg till både svärföräldrar och farföräldrar pga födelsedagar. Vi har ju en bit att åka för att besöka dem...
I år har vi istället valt att åka iväg på en välbehövlig minisemester några dagar. Bara umgås vi i familjen...
*~*~*
Vi har t.o.m gått så långt att vi skippat den traditionella påskmaten.
Men ärligt talat är det ingen som saknar den.
Våra barn är inte särskilt förtjusta i ägg...
Idag valde jag istället att prova ett för oss nytt kycklingrecept.
Till kycklingen serverades en sallad på tomat, gurka, paprika, rödlök, fetaost och svarta oliver.
Mumsfilibabba tycker barnen om allt utom löken :)
Även kycklingen fick klart godkänt av samtliga familjemedlemmar.
Kanske ska tillägga att det smakade betydligt godare än vad det kanske ser ut att vara ;)

Receptet: Sätt på ugnen på 225 grader.
Ta fyra kycklingfiléer , lägg dem i en ugnsfast form.
Strö salt och svartpeppar över filéerna.
*
Blanda 2 dl creme fraiche med
1/2 dl hackad persilja
1 msk hackad basilika
1/2 msk fransk senap
2 dl riven ost
*
Bred röran över kycklingen.
*
Låt kycklingen stå i ugnen ca 20 minuter.
*
Servera med en sallad och ris...
Smaklig måltid!

Ha en fortsatt härlig påsk!

Kram Annica




1 kommentar:

IKT i min vardag sa...

Lät som ett gott recept! Kyckling är ofta förekommande mat hos mig, lättlagat, nyttigt och gott. Vi skippar också den traditionella påskmaten, förutom påskmusten!

Fortsatt trevlig påskhelg!

Kram