fredag 19 september 2008

Ojdå...

Jag glömde visst titta in här igår.
Var så otroligt trött!!
Jag skulle inte direkt vilja påstå att jag är piggare idag men i morgon är jag ju ledig!
ÄNTLIGEN HELG!!!
I kalendern står inget inplanerat och det är ju så skönt!
Funderar visserligen på att ta en sväng till lillebror F på en fika men det är ju bara trevligt och inte det minsta ansträngande.
Annat var det innan bror min flyttade till hus och vi hälsade på honom i hans minimala lägenhet.
Ja,ni kan ju tänka er vilken cirkus det blev när vi kom med alla fyra barnen:)
Direkt efter jobbet idag åkte vi iväg och lämnade kläderna vi vill bli av med på klädbytardagen.
Hem kom vi med en kartong med "nya" kläder till smågrabbarna.
Två fina vinteroveraller och en massa överdragströjor samt byxor av olika slag fick vi för fyrahundra!
Riktigt överkomligt!
En del kläder ser nästan nya ut!
Grabbarna blev jättenöjda och glada!
Nöjda och glada blev det oxå över dagens middag.
MellanJ har faktiskt tjatat om att jag skulle laga denna laxrätt:) men av den enkla anledningen att min oäkta make faktiskt låg nerbäddad i går sjuk så blev den inte tillagad förrän idag då jag fått tag i den saknade ingrediensen.
Det ser kanske inte så smaskens ut på bilden men jag lovar, gillar du lax kommer du nog gilla detta!
Receptet är från en kokbok med GI-recept.
Men eftersom mina kids är just kids och dessutom tränar mycket behöver de kolhydrater så jag har tillfört pasta.
Själv äter jag helst laxen med haricort verts (oj, jag undar om det verkligen stavas så...)
Recept
800 g lax
1 dl creme fraiche
1/2 dl mellangrädde
4 msk hummerfond
2 tsk dijonsenap
1 dl vatten eller vitt vin
salt och peppar
1 liten burk röd stenbitsrom
hackad dill efter tycke och smak
Gör så här:
Tärna eller skiva laxen
Blanda creme fraiche, grädde, vin/vatten, senap och hummerfond.
Krydda med salt och peppar och låten koka ihop på låg värme.
Lägg i laxen och låt sjuda till laxen är klar.
Häll i romen och dill.
Koka upp.
Servera med nykokt pasta och/eller haricort verts.
Måste ju låta er få veta att jag blev så ofantligt glad igår när jag fick ett litet paket.
Ja, det kändes som rena lyxen att inte bara få räkningar i lådan!
I onsdags kom ju snigelpost i form av vackert vykort från Annette och igår så låg där ett paket från Sara med bloggen Sara med flera.
Jag hade nämligen turen att vinna lite fina saker hos henne för någon vecka sedan.
En liten ljushållare i form av en krona, tre fina kakformar, en tvål inslagen i notpapper och så en liten dekoration i form av en blomma.
Jag behöver väl knappast be er gissa om jag blev glad över innehållet?!!
Kakformarna hamnade genast på bordet i köket.
De är så söta som ljuslyktor och passar perfekt ihop med mina Konsum-lyktor!

Hoppas ni har en härlig fredagskväll!
Nu ska jag koppla aaaaaaaaaav:)
Kram Annica

4 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Tack för receptet. Måste vi prova. Barnen gillar lax så det går kanske hem. Skulle behöva köra Gi mat så man får på sig kläderna efter sommaren, men det får bli efter helgen. *s*.

Kramisar

Ullis

annette sa...

Det receptet skall jag använda mej av på söndag, tack behövde lite nya recept till lax som jag äter ofta, Du vad bra att Du fick fler grejor att sätta ljus i;) Vackra dessutom!

Ha det nu så skönt i helgen!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam//annette

Katta sa...

Tack för receptet det verkar urmumsigt för en laxfantast som jag.Tycker också det är godast med grönt till. Kram Katta

Synnøve. sa...

Godmorgon Annica.
Så fina saker du fått.
Kakformarna skulle jag använda på en gång. Att baka i då hehe...
Har aldrig tänkt på att man kan använda dom som ljuslyktor.
Bra tips.
Här äter vi masor av fisk.
Laxen såg så god ut så jag blev småsulten nu.
Maken kommer snart från jobbet och då blir det frukost. Färska frallor....
Men kan man ha i nått annat än creme fraiche och mjölk/ grädde.
Maken är lite allergisk mot sånt. Magen tar stryk....
Ha ni en fin lördag.
Kramen på er allihopa.
Synne.