onsdag 24 februari 2010

Middagstipset

Här kommer det utlovade middagstipset!
(ser lite trist ut på bilden men så kan det bli med mobiltelefon:)
Färsbiff med dijoncreme och rostade grönsaker - supergott om man nu inte är vegeterian förstås;)
*
Färsbiffar
500 g köttfärs
2 msk hackade färska örter (min favorit är basilika)
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde
peppar
smör eller rapsolja
*
Rostade grönsaker
3 morötter
1-2 paprikor
1 rödlök
1 liten squash
olivolja
salt
peppar
*
Dijoncréme
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar
*
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg dem på en plåt. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 15 minuter.
*
Blanda alla ingredienser till färsbiffarna i en bunke. Forma till biffar och stek dem i smör eller rapsolja, ca 5 minuter på varje sida.
*
Blanda creme fraiche och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar.
*
Servera anrättningen och njuuuut av hur smakerna gifter sig med varandra;)
Kram Annica
PS. Om du vill kan du strö lite sesamfrön över grönsakerna för att ge lite extra piff.

1 kommentar:

Hallon & Blåbär sa...

Mums, det här lät riktigt gott!